TRI GRAND PRIX ZANDVOORT: een race om van je bucketlist af te strepen

 In Nieuws

De Tarzanbocht, de Hunzerug en het Scheivlak: het zijn zomaar wat bijzondere punten in en op het circuit van Zandvoort. Het huidige circuit, met een lengte van 4.3 kilometer, stamt uit 1999 en is tegenwoordig voer voor speculatie: de kans lijkt vrij aannemelijk dat hier weer een F1-race gehouden gaat worden. TRI GRAND PRIX ZANDVOORT is geen voer voor speculatie: die gaat hoe dan ook plaatsvinden op 16 juni. Hoe gaaf is het dan dat jij daar op 16 juni met je TT-bike of racefiets overheen mag scheuren?

Je hebt gave triathlons, nog gavere triathlons én triathlons die daar nog een beetje bovenuit steken. Dat gaat zeker op voor TRI GRAND PRIX ZANDVOORT, die alleen al de moeite waard is vanwege de meer dan spectaculaire locatie. Zwemmen in de Noordzee en vervolgens fietsen en hardlopen op en rondom het circuit. En niet zomaar een circuit, want hier wonnen grote kampioenen als Jim Clark, Jackie Stewart en Niki Lauda veelvuldig F1-wedstrijden. Om die coureurs te kennen, hoef je niet eens een F1-fan te zijn: dat zijn simpelweg sporticonen. En op de plek waar die sportlegendes hun kunsten lieten zien, mag jij nu dus ook aan de bak!

Als je vanuit de Noordzee terug op het droge komt, ren je meteen naar de pitstraat om daar je fiets te pakken. Of je nu deelneemt aan de Sprint of de Olympische Afstand: je rijdt een aantal rondes over het circuit, pakt alle rechte stukken maar ook de wereldberoemde bochten mee en komt vervolgens weer terug in de pitstraat om je fiets te parkeren. En laten we eerlijk zijn: dit zijn plekken waar je doorgaans niet kunt komen. TRI GRAND PRIX ZANDVOORT is alleen daarom al een meer dan unieke belevenis die je gewoon niet mag missen.

Tijdens het lopen ga je niet alleen over het circuit, maar ook nog eens over de altijd gezellige boulevard van Zandvoort. Laat je daar vooral aanmoedigen door de ‘dagjesmensen’ en de vele toeristen. Maar natuurlijk ook door jouw familie en vrienden die hopelijk massaal uitrukken om jou door de zwaarste momenten heen te slepen. Als het looponderdeel er bijna op zit, keer je terug naar het circuit waar je vervolgens over die felbegeerde finish heen mag. Die kun je mooi van je bucketlist afstrepen!

Recent Posts

Leave a Comment

Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search